Szibériai tigris a magyar puszta bűvöletében

Franz Hafner

Megtisztelő kreatív felkérést kapott a Filmdzsungel Stúdió stábja!

Az osztrák Interspotfilm öt országon átívelő nagy formátumú természetfilmet készít a vadvilág számára kulcsfontosságú, még jó állapotban megőrzött élőhelyeken Közép-Európában.

Hazánk egyedülálló pusztai ökoszisztémája került Franz Hafner rendező érdeklődésének középpontjába. Bár megjárta a bolygó eldugott szegleteit, például hónapokat töltött Szibériában, de nálunk is ugyanúgy megtalálta a motivációját. Elvarázsolták a szikes tavak, a pusztai árasztások, a jószág járta virágba borult rónaság, mely az őszi időszakban vonuló madarak millióinak legfontosabb állomása, kontinensünk féltve őrzött természeti kincse. 

A forgatási periódusban 2022-ben és 2023-ban szép közös emlékekkel gazdagodtunk terepi munkánk során. A Hortobágyi- és Kiskunsági Nemzeti Park remek szakemberei, természetvédelmi őrei segítették a közös munkát. 

Bármennyi saját produkciót is forgattunk már a természetben, amikor tudatában vagyunk a megrendelő szűkös idejének, külön szakmai kihívást és lelki terhet jelent gyorsan eredményre jutni. Ráhangolódni az észjárására, ízlésvilágára egy alapvetően „komfortzónán kívüli” helyzetben. Talán méginkább érezzük a tétjét a dolognak, jobban, mintha „csak magunknak dolgoznánk”. 

A siker soha nem jön könnyen ebben a műfajban, de beleadtunk “apait-anyait”, és végül felfedte néhány féltve őrzött titkát és megmutatta legszebb arcát a puszta. 

A 2024-es esztendő elején a „CORRIDORS” produkció az utómunka a végére ér, kíváncsian várjuk az alkotást!

Öröm volt együtt dolgozni Franz
Comments are closed.
Megszakítás