Bilek Ferenc -Team

Több mint három évtizede dolgozom filmes, de elsősorban televíziós produkciókban gyártásvezetőként majd főgyártásvezetőként. 
Az MTV Telesportnál volt az első 13 évem, majd a kereskedelmi televíziózás következett. Szinte minden műfajban dolgoztam már, a sportközvetítésektől ( VB-k, Olimpiák, Forma1) a magazinokig, hírműsorokig, vagy pl. választási műsorokig illetve reklámfilmekig. 12 esztendőm az IKO Műsorgyártónál az RTL és TV2 különböző szórakoztató műsorainak készítésével telt.
Csapatjátékosként. A szakmán belül a gyártási munka is nevezhető kreatívnak, de nekem nem eléggé. Főképp, ha az emberfia személyiségét tekintve természetimádó és minden szabadidejét a “zöldben” tölti. Én pont ilyen fickó vagyok, mindig is ez érdekelt igazán. Éppen ezért, amióta – immár tíz esztendeje- a Filmdzsungel ismeretterjesztő műsoraival, természetfilmjeivel foglalatoskodom, úgy érzem, MEGÉRKEZTEM!
Ebben semmi túlzás nincs.
Itt baráti, szinte családias légkörben lehet a szervező munka, költségvetés- és timing tervezés, partneri kapcsolattartás mellett résztvenni a témakeresésben, a képi világ megalkotásában vagy akár a szövegírásban. 
Ráadásul kreatív munkánk jelentős része TEREPEN zajlik, kint, a természetben. Ott, ahol lélekben otthon vagyok. Ezért van, hogy életem legjelentősebb és egyben legszebb munkáiként tekintek a természetvédelmi őrök mindennapjait, a 10 nemzeti parkunk titkos pillanatait és jellegzetes tájait bemutató sorozatok elkészítésére. De ide sorolhatom jubiláló nemzeti parkjaink évtizedeinek summázatát, természetfilmünket a darvak életéről, vagy a Várfoglalók formátumának megszületését. A múltkorjában olvastam egy természetvédelmi őr válaszát arra a kérdésre, hogy mikor megy szabadságra: “ Ez az életem. Az életemből nem tudok szabadságra menni…”
Betalált! 
Itt, a Filmdzsungelben talán többen is ugyanezt a választ adnánk. 

Comments are closed.
Megszakítás