Moraru P. Norbert – Team

Tíz éve, hogy foglalkozom természetfilmezéssel, azelőtt már medveles és egyéb ökotúrák szervezésével, vadállatok és élőhelyük kutatásával foglalkoztam mindmáig. Jogász, vadgazda felsőfokú képesítésekkel rendelkezem. Néhány év hivatásos vadász pálya mellett vadbiológiai kutatások, természetvédelmi felmérésekben vettem részt Románia szerte, a Hargita megyei környezetvédelmi hivatal és más szervezetek révén.

Rendszeresen közreműködöm a Filmdzsungel Stúdió alkotásaiban. Ennek keretében forgattunk együtt olyan filmekben, mint a „Kis kamerák, nagyvadak”, „A Vargyas-szoros elveszett világa” stb.

A nevemhez fűződik a Kopó – a nyomvadász applikáció megálmodása és szakmai fejlesztése. (https://kopoapp.hu/)

Szenvedélyem a természet. Kisgyerekkorom óta alázattal kutatom az erdélyi flórát és faunát, melyhez mindig fotó- és videó dokumentációt társítok. Különös szívügyem a nagyragadozók kutatása és megfigyelése, mely túrákon sokszor részt vesznek a téma iránt érdeklődő és elhivatott személyek is. A természethez fűződő viszonyom

kialakulását szüleimmel való kirándulások és nagyszülőknél végzett mezei- és erdei munkákhoz köthető.

Munkája révén titkokra, tévhitek cáfolására és alapvető igazságokra is fény derül a vadonnal kapcsolatosan, melyet

Filmszakmai elismeréseim:

2017 -ben rendezői díjat nyertem az NTFF Filmterv pályázat 2017 keretén belül a  III. Nemzetközi Természetfilm Fesztiválon, Gödöllőn.

2019 -ben Silimon Emesével nyertük , a Nyomkereső – cserkelések a hargitai medvepásztorral c. Film sorozattal a Magyar Művészeti Akadémia által felajánlott kiemelkedő fiatal alkotói díjat az V. Nemzetközi Természetfilm Fesztiválon, Gödöllőn.

2021 – Március 29.-én átadták első alkalommal a Bolygónk és Városunk környezetvédelmi díjakat a Magyar Tudományos Akadémián. A díjakat a Bolygónk és Városunk környezetvédelmi portál szakmai közössége ítélte oda 18 szervezet és magánszemély részére, akik a legtöbbet tették a természet és a környezet értékeinek megőrzéséért.

Comments are closed.
Megszakítás